Back

Meet Juan Pablo Plazas

NL

Yay, goed nieuws! Juan Pablo Plazas wordt een permanente begeleidende figuur naast Justine voor de residenten. Things are going to be good !

Juan Pablo Plazas is een Colombiaanse antropoloog en kunstenaar die woont en werkt in Brussel. Hij is gefascineerd door de mogelijkheid van mensen en gemeenschappen om de wereld op verschillende manieren te interpreteren. In zijn praktijk vertrekt hij van alledaagse objecten en ruwe materialen die uitzonderlijke materiële of formele eigenschappen bezitten. Met verwondering en een gevoel voor humor haalt hij deze items uit hun context en transformeert ze tot beeldhouwwerken of geeft hij ze een rol in een performance. Door deze handeling doorbreekt hij het ‘perfectly normal’ en nodigt hij ons uit om objecten te begrijpen als geanimeerde, levende materie.

Wil je op de hoogte blijven van deze kunstenaar of andere gebeurtenissen? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Instagram: @projectvierennegentig

www.jakobvandenbroucke.be
@juanpabloplazasaenz

EN

Yay, happy news! Juan Pablo Plazas will be a permanent figure of guidance next to Justine. This for our first residency year. Things are going to be good!

Juan Pablo Plazas is a Colombian anthropologist and artist living and working in Brussels. He is fascinated by the ability of people and communities to interpret the world in different ways. In his practice, he departs from everyday objects and raw materials that possess exceptional material or formal properties. With astonishment and a sense of humour, he removes these items from their ordinary context and transforms them into sculptures or assigns them roles in a performance. Through this act, Plazas breaks through the ‘perfectly normal’ and invites us to understand objects as animated, living matter.

Would you like to stay informed about this artist or other events? Be sure to subscribe to our newsletter and follow us on Instagram: @projectvierennegentig

www.jakobvandenbroucke.be
@juanpabloplazasaenz