Back
               

26.03.202218:30 - 21:30

Kunst en de ruimte

Voor deze opening willen we op de eerste plaats een moment creëren om dit gebouw opnieuw open te stellen en haar nieuwe identiteit kenbaar te maken. Hiervoor kozen we als eerste thema KUNST EN DE RUIMTE. Dit thema focust zich op volgende vraagstellingen:

Hoe beïnvloedt een ruimte het beleven van kunst? En hoe kan kunst je anders doen kijken naar een ruimte?

Hiervoor nodigden wij Juan Pablo Plazas uit om een performance te creëren voor deze ruimte. De leerlingen van het Ensorinstituut werden uitgenodigd om via een workshop deel uit te maken van dit beeldend denkproces. Juan benadert dit thema vanuit de kunst en vanuit zijn studies binnen de antropologie. De leerlingen benaderen dit op hun beurt vanuit hun ervaring m.b.t. de performance van Juan Pablo, de ruimte, de workshop en hun studiegebied. Zo focussen de leerlingen van architectuur zich op het object en de leerlingen van beeldende kunst zich op het beeld.

Zaterdag 26 maart van 18:30 tot 21:30 staat dit beeldend onderzoek rond KUNST EN DE RUIMTE open voor buitenstaanders. Hierbij kunnen jullie de performance van Juan Pablo Plazas opnieuw beleven en een installatie van 5de kunst en architectuur (Ensorinstituut) bewonderen.

De performance van Juan Pablo Plazas gaat stipt om 19:30 door.

Gelieve hieronder te reserveren, waarna je een bevestigingsmail zal ontvangen. Steunkaart (inkom) is 7 euro aan de deur te betalen.